top of page

De spiller sammen to ganger i uken

Oppdatert: for 5 døgn siden

Disse fem spreke tennisdamene møtes to ganger i uka for å spille tennis. Da spiller de double med innbyttere, og det har de gjort i mange år. Forskningsrapporter har slått fast at tennis er den sunneste idretten du kan drive med - hele livet! Det er disse damene et levende bevis på.


Fra venstre: Randi Hagen (69), Ranveig Haug (73), Heidi Elton (77), Kari Gjør (71), Gunvor Aalstad (81)


Hver mandag og torsdag mellom klokka ni til elleve møtes de seks damene (en var ikke med på bildet) og trener tennis. De fleste har spilt i mange år, noen helt tilbake til barneårene. - Når vi er seks spillere roterer vi på å spille, forteller Kari. Vi er så heldige som har det vennskapet her gjennom tennisen og får lov å drive på og ha det moro. Den eldste som har vært med oss var 89 år, men hun gikk dessverre bort i julen 2023. Hun spilte tennis nesten helt til det siste.


Ruud på nært hold i Mote Carlo Masters

Randi og Kari er akkurat kommet tilbake fra Nice hvor de har opplevd Ruud og Djokovic på nært hold i Monte Carlo Masters. - Jeg fikk en ball som Djokovic hadde trent med sier Randi stolt og viser frem ballen. De meldte seg på en tur etter at de så et oppslag om tennistur på døren til tennishallen. Det er Sebastien Blanc fra Gjøvik som arrangerer turen hvert år. Turen inneholdt både treninger med norsk trener sosiale treff og billetter til ATP-turneringen. - Dette var en stor opplevelse, forteller Randi og Kar. Bare det å få se de store gutta på ATP-touren live var helt fantastisk! Stemningen på tribunene og rundt i minglesonene, og det å se det live som går så mye raskere enn det du får inntrykk av på TV. Vi hadde med norske flagg og var i TV-ruta flere ganger hvor vi heiet på Casper! De planlegger å være med neste gang også.


Hva med et opplegg for oss over 60?

- Vi savner et treningsopplegg her i Hamar for oss som er 60 pluss, forteller Kari. Det er nok mange vi ikke vet om som spiller tennis i godt voksen alder. På Gjøvik har de egne opplegg for de over 60 med trener og sosiale treff. I forbindelse med turen til Nice ble vi invitert over til å spille tennis med gjengen på Gjøvik i sommer og det gleder vi oss til! Det hadde vært veldig fint om vi kunne få til noe tilsvarende for oss her i Hamar, sies det i kor med en klar oppfordring til styret.Randi fikk med seg en tennisball som Djokovic brukte på treningsfeltet i Monte Carlo!Tekst og foto: Arve Sjølstad

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page