top of page

Tilbud til deg som parautøver

Alle HIL sine ordinære idretter er mulig å tilrettelagt for syn-, hørsel-, bevegelse- og utviklingshemmede.

Vi er koblingsboksen mellom fritid, skole, kommune og helse. 
Vi tar dine individuelle behov på alvor. 

I tillegg har HIL noen aktiviteter som er tilrettelagt. Disse er ment som et supplement til ordinær aktivitet der det er behov for større tilrettelegginger. Se under for mer infromasjon. 
 

Happy Foam Pit
Fitness Team

"Gøy i Lag"

Dette er vår fritidsklubb. 
Vi møtes for uforpliktende, sosiale og morsomme aktiviteter hver første mandag i måneden i tredje etasje i HIL Huset. Ankerskogvegen 7 2315 HAMAR. 


Tid:  17.30-18.30

Alder: 10 - 18år

Pris: Gratis

Kommende arrangementer:

03. juni - Sommerdisko

Sommerferie juli og august 

Takket være støtte fra Hamar Kommune vil vi kunne arrangere aktivitet også høsten 2024. Detaljer kommer. 

Happy Foam Pit
Anna svømmekonkurranse.jpg

Svømming

HIL tilrettelagte ungdomsgruppe (10-18år) trener i Mjøsbadet på torsdag kveld.


Anlegget har gode HC-garderober. Vannet holder ca.28'C og er 130cm på det grunneste. Vi har også noe av aktiviteten i terapibassenget. 
 

Partiet har ekstra utdannede trenere, høyere trener tetthet, gode muligheter for å ha med egen støttekontakt. 

Happy Foam Pit
received_613846767348856.jpeg

BDO - mila

Dette er et arrangement vi er stolte å samarbeide med BDO om. Vi har en egen tilrettelagt løype. Her kan du delta i rullestol, med løpesykkel o.l. Ledsagere er velkomne med! 
HIL kan også stille med ledsagere for de som har behov. 
I 2024 arrangeres BDO mila 30.april.

Happy Foam Pit
Knyttnevestøt med trener

Tennis

Vi setter opp tennis i mindre grupper. Her kan du delta i rullestol om du ønsker. Tennis finnes sted i Ankerskogen om vinteren og ute på sommeren. 

Happy Foam Pit
Turner på en bar i tre

Turn

Tilrettelagt turn har fokus på og ha det gøy mens vi er i aktivitet. Tilbudet er spesielt rettet for barn og ungdom som av ulik grunn har behov for tilrettelegging og/eller tett oppfølging for å ha utbytte og mestre aktiviteter.

Vi gjør det vi kan for og tilpasse barnet kognitive eller fysiske nivå. En typisk trening innebærer litt lek (eks. tikken, stikkball, rødt lys), hinderløype i gymsalen eller turne og hoppe i trampett hallen. 

Happy Foam Pit
29884542316_9bd10ac061_b.jpg

Kunstløp

På isen øver utøverne på kunstløp elementer og konkurranseprogram for dem som er interesserte. Kunstløp er en utfordrende og krevende sport med mye terping og presisjon. Alle løpere tilbys istrening ut i fra hvor mye kapasitet, lyst og ønsker utøver har. HIL har gitt ekstra utdanning, samt gitt ekstra plass og ro på isen i Vikingskipet for en egen tilrettelagt gruppe. Vi deler utøverne i grupper tilpasset nivå for å ha best mulig treningsutbytte for alle. 

Happy Foam Pit
paraidrett---innebandy---super-staende.jpg

Super-Innebandy

HIL i samarbeid med Bandyforbundet starter opp Super-Innebandy. 

Super-innebandy er tilrettelagt for mennesker med spesielle behov. Det er «vanlig» innebandy for de som kan løpe eller gå, men for mennesker som trenger litt ekstra tilrettelegging. Det kan være mennesker som har en nedsatt kognitiv eller fysisk funksjons men som fremdeles kan oppleve mestringsglede med kølle og ball. Majoriteten av spillerne har en form for utviklingshemming. Super-innebandy er lavterskel og krever ingen fysiske tekniske eller taktiske ferdigheter for at spillet skal fungere og man opplever mestring. Innebandy egner seg svært bra for utviklingshemmede. Super-innebandy er den tredje største lagidretten for «utviklingshemmede»

bottom of page